Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Окупанти вдарили по житлових будинках Херсону: є жертва

17:04:38

Російські військові вдарили по житлових будинках у Дніпровському районі Херсона. Про це повідомив  очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram в п'ятницю, 19 січня.   Через обстріл у власній квартирі загинула 50-річна жінка. Також уламкові поранення отримав 16-річний хлопець. Його шпиталізували.   Окрім того, окупанти скинули з дрона вибухівку на аварійну бригаду Херсонського водоканалу у передмісті, повідомив голова Херсонської МВА Роман Мрочко.   Унаслідок ворожої атаки пошкоджено аварійно-ремонтний автомобіль комунального підприємства. За попередніми даними, ніхто з працівників не постраждав. Нагадаємо, 17 січня під час російського обстрілу загинув 65-річний житель Херсона . Минулого тижня російські війська  вбили двох людей у Херсоні . На місці прильоту загинула жінка, а в автомобілі виявили обгоріле тіло.

ЗСУ передали майно білоруської компанії на $61

16:07:18

Державне бюро розслідувань передало Збройним силам України 26 тисяч тонн металевої продукції, яка належала компанії з Білорусі. Про це повідомила пресслужба ДБР в п'ятницю, 19 січня.   Майно білоруської компанії працівники ДБР виявили під час досудового розслідування на території морського порту. У зоні митного контролю Одеської митниці знайшли арматуру, труби та сталеві заготівлі, власником яких є компанія з Білорусі. "Майно країни-агресора могло вже майже два роки служити нашій армії, якби митниця не "загубила" його супереч вимогам Закону Про вилучення майна у період військового стану", - зазначили в ДБР.   Наразі майно вилучено. На потреби військовослужбовців ЗСУ передано 412 вагонів з металевою продукцією. Орієнтовна вартість товару становить понад 61 млн доларів.

Естонія передасть Україні археологічні цінності, вилучені в контрабандистів

15:32:34

Естонія планує передати Україні 274 археологічні артефакти, виявлені під час спроби контрабанди. Про це йшлося під час робочої зустрічі т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва, посла України в Естонії Максима Кононенка і посла з особливих доручень МЗС Ігоря Осташа, повідомляє пресслужба міністерства культури та інформаційної політики України. "Завдяки потужній співпраці естонської та української сторін ми відзначаємо ще одну перемогу нашої держави на культурному полі. Незабаром експонати будуть передані в Україну. Вони вдало доповнять наше національне надбання та демонструватимуть історичну справедливість", - зазначив Карандєєв і подякував представникам дипломатичної служби за максимально швидке передання артефактів Україні.