Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

У РФ дружини мобілізованих пікетували Кремль і міноборони

01:25:12

У Росії родички мобілізованих приїхали до Москви та Санкт-Петербурга, де провели одиночні пікети, вимагаючи демобілізувати їх рідних. Про це у суботу, 6 січня, повідомило видання Sota .   Зазначається, що у Москві активістки руху Шлях додому спочатку поклали квіти до Могили Невідомого солдата біля стін Кремля, після чого вийшли на одиночні акції біля міністерства оборони, адміністрації президента та Верховного суду.   За даними видання, на акції у столиці вийшли 15 активісток. Вони наголошують, що готові підтримувати не лише своїх чоловіків, які перебувають на війні, а й майбутніх мобілізованих, якщо виникне така потреба.   "У якийсь момент, мені здається, мобілізованих не залишиться. Буде друга хвиля мобілізації, і сюди приходитимуть уже інші дружини в білих хустках, а ми їх підтримуватимемо в чорних, не дай Боже", - заявила одна з учасниць акції. Активістки висловлюють невдоволення діями влади та відмовою проводити мітинги родичів мобілізованих під приводом ковідних обмежень.   У Санкт-Петербурзі аналогічна акція відбулася на Марсовому полі, де родички мобілізованих поклали квіти та стрічки з написом Жінки за життя до Вічного вогню.      

Зеленський відреагував на удар по Донеччині

18:55:24

У вечірньому відеозверненні до народу України в суботу, 6 січня, президент Володимир Зеленський відреагував на ворожий удар по Прокровському району Донецької області. "Цими годинами в Покровську Донецької області та в Покровському районі триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Ракети С-300. Залучені необхідні рятувальні сили, техніка ДСНС України. Розбирають завали. Станом на цей час відомо про загибель понад десяти людей, і серед них - діти, на жаль… Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких. Удар росіян був просто по звичайній житловій забудові, по приватних будинках. Усім пораненим надається необхідна допомога. І Росія повинна відчувати - завжди відчувати, - що жоден із таких ударів без наслідків для держави-терориста не минеться. Ми маємо це забезпечити - нашою силою, власними оборонними та політичними спроможностями", - сказав президент.

Енергетики повернули світло для 9000 споживачів у двох областях

17:29:33

За добу енергетики ДТЕК повернули світло жителям п'яти населених пунктів Донецької та Дніпропетровської областей, що постраждали від ворожих обстрілів. Знову отримують електропостачання 9000 родин. Про це повідомила пресслужба енергохолдингу в суботу, 6 січня.   Ремонтні бригади ДТЕК щодня працюють над відновленням електромереж, що були пошкоджені внаслідок бойових дій.   За 5 січня енергетики відновили електропостачання для 8,5 тисяч родин в чотирьох населених пунктах Донецької області, що були знеструмлені через постійні обстріли. Постійно піддається обстрілам й південь Дніпропетровщини. Тут ремонтним бригадам ДТЕК вдалося повернути світло у домівки майже 600 родин.      Нагадаємо, у грудні енергетики ДТЕК відновили електропостачання для 463 тисяч родин , що залишились без світла через ворожі обстріли. 23 грудня після інтенсивних обстрілів було поранено п'ятьох енергетиків , які працюють на теплоелектростанції ДТЕК у прифронтовому регіоні. Постраждалих доправили до лікарні.