Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

У Полтаві затримали "політексперта"-зрадника

14:45:45

Служба безпеки затримала у Полтаві агента служби зовнішньої розвідки Росії, який проводив інформаційні диверсії проти України. Про це повідомила пресслужба СБУ в п'ятницю, 5 січня.   За вказівкою ворожої спецслужби зловмисник підготував понад 60 замовних публікацій для російських інтернет-видань Одна родіна та Фонд стратегічної культури. Ці інформресурси функціонують як міжнародні рупори Кремля для поширення ворожої пропаганди на західні країни.   Фігурант підготував серію публікацій, в яких "відбілював" повітряні атаки російських військ по цивільній інфраструктурі України. Зокрема, мова йде про замовні матеріали щодо ворожих ударів по торговельному центру у Кременчуці, багатоквартирному будинку у Дніпрі та масованих обстрілах енергооб’єктів у Києві.   У своїх статтях російський агент намагався дискредитувати командування та бійців українських військ перед іноземними партнерами нашої держави.   Для маскування злочинної діяльності фігурант використовував псевдоніми Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков. За даним ЗМІ, мова йде про Віктора Шестакова.   За проведення інформаційно-підривної діяльності проти України зловмисник отримав від своїх російських кураторів майже 250 тисяч у гривневому еквіваленті.

У Харкові військові силоміць затягнули чоловіка в мікроавтобус

14:13:33

У Харкові люди у військовій формі, попередньо, працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки силоміць затягли чоловіка у мікроавтобус. Відповідне відео на початку січня з'явилося у мережі.   У ролику видно, як люди у формі тягнуть вулицею цивільного, який голосно кричить: "Ні, що ви робите? Відчепіться!" За кілька секунд у кадрі з'являється службовий мікроавтобус, в який працівники військкомату намагаються затягти чоловіка. Кілька секунд він опирається та продовжує кричати, але врешті-решт його садять в машину та вивозять.   Пресслужба Харківського ТЦК та СП у коментарі LIGA.net  відповіла , що вивчає всі обставини інциденту.   "Станом на цей час Військовою службою правопорядку у ЗСУ та правоохоронними органами вивчаються всі обставини, що призвели до конфліктної ситуації, та перевіряється дотримання посадовими особами порядку оповіщення військовозобов’язаних", - заявили в ТЦК.

ГУР здійснило спецоперацію в Бєлгородській області

13:48:52

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України ліквідували російських військових у Бєлгородській області РФ. Про це повідомила пресслужба української розвідки у Telegram в п'ятницю, 5 січня.   Епізод стався у Грайворонському районі Бєлгородської області, коли вище військове керівництво армії Росії запланувало перевірку через нібито скарги особового складу на погані умови служби.   Перед приїздом військового керівництва, коли бєлгородські військові почали проводити "активні інженерні роботи", бійці ГУР здійснили спецоперацію.   Розвідники замінували єдину дорогу, якою пересувалися росіяни на зазначеній ділянці, а також атакували російський взводний опорний пункт. Унаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на мінах ворог зазнав втрат. "Кількість ліквідованих та поранених окупантів уточнюється", - зазначили в ГУР.

Змінили акценти: Ігнат розповів подробиці атаки дронів

13:28:08

Віднедавна війська Росії іноді атакують "Шахедами" передові позиції Сил оборони України, зокрема, це сталося в ніч на 5 січня. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.   "Особливість цієї атаки - це те, що атакували частиною БПЛА - там, де менше вдалося збити: атакувалися південні регіони (Херсонська і Миколаївська області) - саме прифронтова зона. Де складно одразу їх знищувати", - розповів він. Ігнат додав, що "Шахед" - це складна ціль, противник інколи атакує ними передові позиції Сил оборони України.   "Це віднедавна трапляється, але воно вже має місце. Вже не перший раз така атака була. Саме тому ті вісім не збитих дронів в більшості - це саме атака прифронтових регіонів", - пояснив речник.   Також, як зазначив Ігнат, російські загарбники дещо змістили час атаки.   "Бачимо, що ворог дещо змінив час атаки. Вранішній час було рідко, що запускалися "Шахеди". Але бачимо, що аж до 10:00 години приблизно чи навіть пізніше була повітряна тривога у західних областях. Це Хмельницька та Тернопільська області", - сказав він.   Нагадаємо,  сили ППО збили 21 із 29 випущених у ніч на 5 січня росіянами ударних дронів у межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей. За даними Генштабу, протягом минулої доби  армія РФ завдала сім ракетних та 36 авіаційних ударів , здійснила 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.