Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

США збили дві ракети у Червоному морі, запущені хуситами

13:02:52

Сполучені Штати 30 грудня збили дві протикорабельні ракети, націлені єменськими хуситами на контейнеровоз у Червоному морі. Про це повідомило Центральне командування США у соцмережі Х.   Контейнеровоз Maersk Hangzhou повідомив, що в нього влучили ракети під час проходження через південну частину Червоного моря. Судно під прапором Сінгапура, яке належить та оперується Данією, звернулось по допомогу до двох американських есмінців - Graveley та Labon.    "Під час відповіді (військовий корабель - ред.) США Graveley збив дві протикорабельні балістичні ракети, випущені з районів, контрольованих хуситами в Ємені, у бік кораблів", - розповіли в Центральному командуванні США.   Там додали, що після відбитої атаки контейнеровоз Maersk Hangzhou придатний до плавання, постраждалих немає.   Це вже 23-й незаконний напад хуситів на міжнародне судноплавство з 19 листопада, йдеться у дописі. Нагадаємо, 18 грудня у Пентагоні оголосили про початок спецоперації під назвою Вартовий процвітання для захисту судноплавства в Червоному морі. Єменські хусити атакували танкер в Червоному морі

У Херсоні внаслідок обстрілу поранені троє людей

12:38:29

Російські війська обстріляли Херсон, поранень зазнали троє людей. Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко в Telegram в неділю, 31 грудня.   "Обстрілу зазнав Корабельний район міста. Наразі відомо про трьох поранених у Херсоні внаслідок "братських привітань" з лівого берега. Чоловіки 52 і 55 років та 71-річна жінка ушпиталені з травмами різного ступеня тяжкості", - написав він.   За інформацією Офісу генерального прокурора, військові РФ обстріляли Херсон з артилерійської зброї. Тяжких поранень зазнав чоловік, який у момент атаки перебував на вулиці. Йому надають допомогу у лікарні.   До медзакладу також доправили 71-річну жінку, яка дістала травми внаслідок обстрілу за місцем проживання.   У місті пошкоджень зазнали магазин, житлові будинки, автотранспорт.   Нагадаємо, в ніч на 30 грудня  у Херсоні внаслідок атаки дрона було знищено адміністративну будівлю . У навколишніх будинках вибуховою хвилею повибивало вікна. В ніч на 31 грудня українські захисники збили 21 із 49 ударних дронів , запущених російськими військами по території України.

Глава МЗС Литви - Заходу: Не треба чекати на новий Перл-Харбор

12:01:21

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив у соцмережі Х, що Захід може повторити історичні помилки у питанні військової допомоги Україні, та закликав союзників не чекати на "ефект Перл-Харбору".   "Ми вже 25 років займаємося відкладанням і намагаємося стримати імперіалізм Путіна (президента РФ Володимира Путіна - ред.) діалогом та дипломатією, доки він продовжує ігнорувати кордони й рівняє з землею міста", - написав глава литовського МЗС.   За його словами, проблема російського імперіалізму не зникла у 2014 році, і для більшості країн східного флангу НАТО "було зрозуміло, що наступна фаза вторгнення буде дорожчою і страшнішою".   "Так і сталося. Коли Росія знов напала, війна зненацька стала проблемою сьогодення. І знов ми думаємо, що можемо щось вирішити, відклавши проблему "на завтра". Але ж передумови не змінилися - імперські реваншистські амбіції Росії залишаться", - додав Ландсбергіс.   На його думку, наступна фаза війни, яку спричинить Росія, може бути націлена не тільки проти України, Грузії чи Молдови, а й проти однієї з країн НАТО, і ціна відбиття такої агресії буде ще більшою.    "Ми можемо почекати те, що я називаю "ефектом Перл-Харбора" - поворотного моменту в історії, коли проблеми майбутнього раптом стають проблемою сьогодення, але з дуже збільшеною ціною вирішення. Або ж ми можемо дивитися на це як проблему сьогодення і почати вирішувати її зараз. Ми на межі повторення історичних помилок", - заявив глава МЗС Литви. Нагадаємо, раніше посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що Україна потребує фінансування вже зараз . А прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак наголосив, що міжнародні партнери та союзники України не дадуть Росії перемогти .

Росіяни інакше б'ють по Україні дронами - Ігнат

11:21:25

Російські військові інакше використовують проти України іранські дрони типу "Шахед". Про це в ефірі Ми-Україна 31 грудня розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.   За його словами, ворог змінив акцент своїх атак - більшість із 49 запущених росіянами ударних безпілотників були спрямовані не в центр нашої держави. "Більшість цих ударних дронів із 49 було спрямовано на прифронтову територію. Тобто - лінія оборони, власне, де стоять наші бійці, а також і прифронтові території таких областей як Миколаївська, Херсонська, Харківська, Запорізька", - зазначив речник.   Ігнат додав, що росіяни вже не вперше застосовують безпілотники "Шахеди" саме так - "це зміна акценту атаки". "Раніше дрони, як ви бачите, літали в середину країни, тому що "Шахед" - це далекобійна високоточна зброя… Ворог змінює акцент своїх атак і зараз більше БПЛА саме по прифронтовій території. Зрозуміло, що збивати одразу те, що тільки прилетіло з ворожої території, не так просто", - сказав спікер.   За його словами, "Шахеди" - непроста ціль. "Винищувачі, які за ними ганяються по території нашої держави, - п'ять разів може облетіти його і не вдасться йому його знищити. Ціль складна для наших винищувачів старих, радянських, власне ми і розраховуємо, що F-16, може, у цьому нам допоможе, коли з'явиться в Україні", - додав Ігнат. Нагадаємо, в ніч на 31 грудня українські захисники збили 21 із 49 ударних дронів , запущених російськими військами по території України. У Київській області сталася пожежа після нічної атаки дронів-камікадзе . Вогонь спалахнув на об'єкті критичної інфраструктури. Жертв та постраждалих немає.

ППО вночі знищила 21 з 49 дронів РФ

10:00:29

В ніч на 31 грудня українські захисники збили 21 із 49 ударних дронів, запущених російськими військами по території України. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ в Telegram.   Окупанти атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed із трьох напрямків: мис Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська та Курська область РФ.    Усього було зафіксовано 49 ворожих безпілотників "Shahed-136/131". Також росіяни завдали удару по Харкову шістьма зенітними керованими ракетами С-300 .   Більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщини та Запоріжжі.   У різних регіонах України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони, винищувальною авіацією та зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил знищено 21 "Шахед". Нагадаємо, у Київській області сталася пожежа після нічної атаки дронів-камікадзе . Вогонь спалахнув на об'єкті критичної інфраструктури. Жертв та постраждалих немає.

КНДР має бути готова "утихомирити" Південну Корею - Кім Чен Ин

06:31:43

Військові КНДР мають бути готові у разі непередбаченої ситуації "утихомирити" всю Південну Корею. Про це у суботу, 30 грудня, заявив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, повідомляє Центральна телеграфна агенція країни ( ЦТАК ).   "Народна армія повинна уважно стежити і керувати ситуацією, що швидко змінюється, з безпекою на Корейському півострові. Армія повинна продовжити підготовку до грандіозних подій, спрямовану на те, щоб утихомирити всю територію Південної Кореї, включаючи застосування ядерної сили у разі виникнення надзвичайної ситуації", - сказав Кім Чен Ин.   Він додав, що військова промисловість має наростити виробництво зброї.    Нагадаємо, раніше США попередили, що  застосування КНДР ядерної зброї призведе "до кінця режиму" Кім Чен Ина.  Лідер Північної Кореї відповів, що "Пхеньян без вагань  завдасть ядерного удару в разі провокацій противника ".

Створено найпотужніший суперкомп'ютер у світі

00:05:02

  У США створили найпотужніший у світі суперкомп'ютер El Capitan. Про це повідомляє Businesswire .   El Capitan створили компанії Hewlett Packard і AMD на замовлення Міністерства енергетики США. Його обчислювальні можливості рівні 200 топовим суперкомп'ютерам разом узятим.   Передбачається, що до повноцінної роботи новий суперкомп'ютер приступить у 2023 році. Він буде вирішувати завдання, пов'язані з ядерною зброєю, кліматом, аналізом мутацій генів, пошуком ліків.   Новинка отримала процесори AMD з архітектурою Zen 4. У продаж вони надійдуть тільки у 2021 році. Також у технології використано нові прискорювачі обчислень Radeon Instinct.   El Capitan здатний виконувати до 2 000 000 000 000 000 000 (мільйони трильйонів) обчислень в секунду.   Новий суперкомп'ютер виявився в 10 разів продуктивнішим, ніж існуючий топовий суперкомп'ютер. Крім того, машина на 30% потужніша, ніж прогнозувалося під час її розробки.   Напередодні повідомлялося, що був створений комп'ютер для установки в серце . Також Корреспондент писав про те, що створено комп'ютер на випадок кінця світу .   Новини від  Корреспондент.net  у Telegram. Підписуйтесь на наш канал  https://t.me/korrespondentnet .