Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Польща привела сили ППО у стан підвищеної готовності

15:12:08

У Польщі привели у стан підвищеної бойової готовності сили протиповітряної оборони. Про це повідомив речник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський, пише Polsat News в п'ятницю, 29 грудня. Це сталося після того, як сьогодні вранці з боку України над територією країни пролетів "невідомий об’єкт".   "З метою забезпечення безпеки нашого повітряного простору підвищено бойову готовність наших засобів протиповітряної оборони, а також чергових пар винищувачів", - заявив Горишевський.   За його словами, пошуки об’єкта тривають. Також тривають роботи зі встановлення причин порушення повітряного простору та визначення траєкторії польоту об'єкта.   "Наразі відомо, що повітряний простір Польщі було порушено в ранкові години. Оперативне командування виконало всі процедури, і всі особи, які повинні бути поінформовані, знають про цей факт", - додав речник.   Нагадаємо, сьогодні у Польщі зафіксували появу "невідомого об’єкта", що залетів з території України під час масованої ракетної атаки РФ . Після цього президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовим керівництвом .

ГУР розкрило план РФ щодо дестабілізації України

14:47:05

Росія прагне зруйнувати єдність всередині України. Наближені до Кремля "аналітики" підготували пропозиції вищому військово-політичному керівництву РФ для "ефективнішого" продовження війни проти України у 2024 році. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України в п'ятницю, 29 грудня.   Як зазначають розвідники, однією з ключових проблем для Росії відзначено суспільний консенсус та стабільність України, попри нібито появу внутрішньополітичних суперечностей. "Протестов в Украине нет. И не будет!" - констатують у кремлівських "мозкових центрах".   "Зруйнувати єдність всередині України пропонують шляхом проведення декількох гібридних підривних кампаній поряд із продовженням інтенсивних бойових дій", -  розповіли у ГУР.   Серед ключових цілей вказаних заходів:  

Ракетні удари по Україні матимуть п'ять наслідків для РФ - Данілов

14:22:47

Ракетні удари по містах України призведуть до протилежного ефекту для самої Росії. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у соцмережі X в п'ятницю, 29 грудня.   За його словами, сьогоднішній день доводиться зустрічати "з холодною ненавистю і гарячим серцем".   "Ракетні судомини тимчасово існуючої Росії мають і матимуть прямо протилежний ефект, ніж очікують кремлівські покидьки, але вони ніколи не розуміли і вже ніколи не зрозуміють України", - заявив секретар РНБО.   Данілов назвав п'ять наслідків, які стануть результатом сьогоднішньої атаки з боку РФ. Зокрема, по-перше, це: ще більша ненависть до Росії та росіян.   По-друге, йдеться про максималізацію неприйняття всього, що пов’язано з російськістю - культури, мови, традицій. "Країною, яка вбиває дітей і обирає "військовими" цілями пологові будинки", -  заявив секретар РНБО.   По-третє, це недопущення розмов і дій у напрямі будь-яких компромісів з Росією. По-четверте, це кристалізація ідеї і руху Національного спротиву - #RussiaMustDie!   І по-п'яте, це остаточне знищення можливості існування будь-яких проросійських рухів в Україні.   "Усе це справа бункерного щура, який своїми руками риє власну могилу, прийнявши рішення напасти на Україну, яка врешті-решт його і поховає. Ми будемо боротися стільки, скільки це буде необхідно, поки - #RussiaDie", - наголосив Данілов.   Секретар РНБО заявив, що після російських ударів по Дніпру, Одесі, Львову та Києву - відповідь не забариться. Нагадаємо, 29 лютого армія Росії завдала масованого ракетного удару по Україні. Цілями російських обстрілів стала соціальна і критична інфраструктура в Україні. Сили ППО  знищили 27 "Шахедів" та 87 крилатих ракет .