Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Посол США про атаку РФ: Україна потребує фінансування вже зараз

10:32:41

Необхідно продовжити фінансування України, для боротьби з російською агресією. Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк, реагуючи соцмережі Х на сьогоднішню масовану ракетну атаку РФ по Україні. Вона опублікувала скриншот зі сповіщеннями про повітряну тривогу на смартфоні та написала, що це те, що українці побачили на своїх телефонах сьогодні вранці.   "Мільйони чоловіків, жінок і дітей перебувають у бомбосховищах, через те, що Росія обстрілює всю країну ракетами", - написала Брінк.   Посол США наголосила, що необхідно продовжити фінансування України, для боротьби з російською агресією.   "Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху у 2024 році", - додала Брінк. Нагадаємо, 29 грудня російські війська  запустили по Україні всі види ракет і дронів, крім Калібрів . Цілями російських ракетних обстрілів стала соціальна і критична інфраструктура . У багатьох містах є постраждалі та загиблі .

Ігнат про атаку РФ: Стільки цілей одночасно ми давно не бачили

09:34:09

Російські війська в п'ятницю, 29 грудня, запустили по Україні всі види ракет і дронів, крім Калібрів. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.   За його словами, ворог використав Кинджали, балістичні та крилаті ракети, С-300, БпЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505.   "Є збиття по регіонах, але, на жаль, є і постраждалі... Стільки червоного (ворожі цілі - ред.) на наших моніторах дуже давно не було видно... Спочатку розвідка "Шахедами", далі пустили ракети різних типів. Традиційно вони кружляли, обходячи потенційні місця, де їх можуть збити, могли облетіти по кругу область, зайти з іншого боку і завдати удару", - розповів Ігнат. Нагадаємо, зранку 29 грудня Росія влаштувала масовану атаку по Україні. У всіх областях оголошено повітряну тривогу.  Вибухи пролунали  в багатьох містах, у Львові ще й фіксувалося влучення дронів, також є наслідки у Києві, Дніпрі, Одесі та Конотопі.

За добу на фронті відбулося 53 бойові зіткнення

08:44:25

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок п'ятниці, 29 грудня. "Протягом минулої доби відбулося 53 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 86 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Минулої доби ввечері російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Нашою протиповітряною обороною знищено 18 ударних БпЛА. Також, поточної доби російські окупанти завдали ракетного та авіаційного ударів по Україні. Наслідки щодо атаки уточнюються", - йдеться в ранковому зведенні.

Найбільша криптобіржа світу вимагає від росіян покинути платформу

03:22:28

Зареєстровані на криптобіржі Binance росіяни мають до 29 грудня закрити рахунки та вивести усі гроші. Відповідне нагадування було розіслано тим, чиє місце "тимчасово або постійно" визначено на території РФ, передають росЗМІ.   Платформа попередила, що з 29 грудня почне закривати рахунки росіян, що залишилися відкритими, тому ті повинні встигнути погасити всі зобов'язання і вивести кошти або на біржу CommEX, або на іншу криптоплатформу без обмежень.   Binance - найбільша біржа у світі за обсягом операцій - оголосила про вихід з Росії та продаж місцевого бізнесу компанії CommEX наприкінці вересня. В офіційному повідомленні йшлося, що робота в країні "несумісна зі стратегією Binance щодо дотримання вимог".   Примітно, що CommEX було створено за тиждень до публікації про угоду. Бенефіціари компанії не розкриваються, проте Binance заперечувала, що має до неї якесь відношення.   Binance вирішила згорнути роботу в РФ після початку розслідування Мін'юсту США: американська влада запідозрила, що за допомогою біржі росіяни оминають санкції, введені за війну в Україні. The Wall Street Journal розповідала про те, що платформа, як і раніше, допомагає громадянам РФ переказувати гроші за кордон, попри взяте на себе зобов'язання дотримуватися західних обмежень.