Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Окупанти змінили тактику запуску "Шахедів" - Гуменюк

17:44:11

Російські військові змінили тактику запуску ударних безпілотників. Окупанти запускають дрони через житлові квартали. Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише Суспільне.   "Ми фіксуємо таку зміну тактики ворога: вони дійсно намагаються прокладати складні траєкторії руху дронів, аби виснажувати систему протиповітряної оборони, ускладнювати нашу роботу, зокрема, і завдавати максимальної шкоди. Протягом цієї атаки нічної майже всі одесити фіксували прямування дронів просто серед житлових кварталів. Там, де в принципі не може бути розміщено стаціонарних систем ППО", - розповіла речниця.   За словами Гуменюк, ймовірно під час останньої нічної атаки армія Росії намагалася вишукувати системи ППО, тому обирала такі складні маршрути.   Окрім цього уламки збитого дрона часто продовжують палати або під час падіння можуть спровокувати пожежу. Саме тому "Шахеди" можуть завдавати суттєвих руйнувань, бо військові не завжди збивають у повітрі бойову частину. Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни випустили 46 ударних дронів-камікадзе по Україні, силами ППО було знищено 32 з них.  26 грудня  на Одещині ворог поцілив по відкритій території одного з інфраструктурних об'єктів , на Миколаївщині - по промисловому об'єкту.

Зеленський нагородив представників оборонпрому

17:02:31

Президент Володимир Зеленський відзначив нагородами працівників оборонно-промислового комплексу України. Про це сьогодні, 27 грудня, повідомила пресслужба президента. "Завдання України максимально чітке: маємо зробити нашу державу настільки сильною та ефективною, щоб Росія відчувала, що на кожен її удар буде наша відповідь. Виконати це завдання можливо лише на основі достатнього виробництва нашої зброї. Кожен, хто забезпечує Україну технікою, снарядами, всією необхідною зброєю, забезпечує нашу державу насправді й політичною незалежністю. Зараз в нашому оборонному комплексі задіяні 300 тисяч працівників і працівниць. Я вдячний кожному й кожній – усім, хто створює виробництва, хто відновлює підприємства, хто майже цілодобово працює. Я дякую вам за цей рік і бажаю, щоб в наступному ви всі - і ми з вами - стали ще більш сильною командою!" - сказав президент у вітальній промові.

Данілов: Переговори на умовах РФ - це капітуляція

16:05:24

Російський президент Володимир Путін не готовий до переговорів з Україною. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Голосу Америки, коментуючи статтю The New York Times про "сигнали" Путіна про нібито готовність до мирних перемовин.   "Путін чи його оточення роблять ці заяви, щоб знизити підтримку нашої країни. Вони запускають ці фейки, що нібито готові до перемовин", - сказав він.   Данілов також нагадав про десять пунктів Формули миру президента України Володимира Зеленського.   "Читайте уважно, там все написано. Бо перемовини, які пропонує Російська Федерація, доволі прості, - це наша капітуляція. Ми не можемо собі дозволити капітулювати перед країною, яка ще 24 лютого 2022 року почала нас нищити", - наголосив секретар РНБО.   Данілов також додав, що Україна і далі буде іти до перемоги.   Нагадаємо, 23 грудня видання The New York Times опублікувало матеріал, у якому стверджувалося, що президент РФ Володимир Путін щонайменше з вересня 2023 року через посередників надсилає сигнали про нібито готовність до припинення вогню у війні проти України . Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Путін серйозно не зацікавлений у припиненні війни , і прагне повної перемоги Росії.   Сигнали припинення вогню. Переговори у 2024 році