Паляниця з Бучі: історія пекарні після окупації
"Хатинку пекаря", що на околицях Бучі, тут знає практично кожен.
Розмальований будиночок видно здалеку, але це місце радше знаходять за ароматом свіжоспеченого хліба.
Черги під пекарнею – тут не рідкість, й не тому, що дефіцит, а тому, що такого хліба більше ніде не знайти. Пекарі мають авторські рецепти, а хліб випікають виключно на дровах.
Головний задум цієї хатинки – відроджувати давні традиції хлібопечення, каже її засновник і головний пекар Ярослав Бурківський.
Випікати хліб він почав ще до війни, а вона лише довела – без хліба нікуди, а традиційні способи його випікання часто можуть врятувати життя і прогодувати у скрутні часи.
Над матеріалом працювали: Анастасія Грібанова і Жанна Безпʼятчук.
- Розслідування звірств у Бучі – очима британського кореспондента
- Трупи росіян і уламки "Мрії": Буча і Гостомель зараз
- Історії з Бучі: "Нас хоронили заживо"
Дивіться наш YouTube! Там більше відео, ніж на сайті.