
Нове місце. Kitaika та Taco Zodiaco на Воздвиженці
Третій заклад мережі кафе з азійськими стравами Kitaika та новий формат із техасько-мексиканською кухнею
Kitaika – це мережа кафе з азійськими стравами, третій заклад відкрили на Воздвиженці. Також у приміщенні запустили новий формат власників Taco Zodiaco з мексиканськими стравами. Офіційне відкриття відбудеться 28 січня.
Фото: Євген Карєв для The Village Україна
Концепція
Kitaika – це кафе зі стравами Китаю та Південно-Східної Азії, два заклади мережі раніше відкрили біля Національного цирку та «Лівобережної», також розвивають доставку та dark kitchen. Третє кафе Kitaika почало роботу на Воздвиженці, в одному приміщенні з ним запустили новий формат власників Taco Zodiaco зі стравами техасько-мексиканської кухні. «Це новий для нас підхід: два ресторани на одному місці», – розповідають у ресторанній компанії Kitaika Group.
Kitaika x Taco Zodiaco
Де: місто Київ, вулиця Кожум’яцька, 20
Коли: 11:00–22:00
Телефон: 067 512 66 66




У меню Kitaika – знайомі за першими закладами позиції від курки в кисло-солодкому соусі до фо бо, спрінг-ролів і воку. У Taco Zodiaco своєю чергою зібрали найбільш популярні позиції мексиканської кухні в американській адаптації: передусім тако, кесаділья та бурито. «Ми дуже любимо мексиканські страви, але, на жаль, не знайшли того, що нам подобається, в Києві. Тому вирішили зробити їх самі. Не женемося за автентичністю: це адаптований мексиканський формат, радше в стилі європейських закладів із мексиканськими стравами, ніж мексиканських», – пояснюють власники. У назві Taco Zodiaco обіграли гороскопи, відповідно до цього розмалювали стіни закладу.



Як і у випадку з Kitaika, Taco Zodiaco запускають і в форматі доставки. «З понеділка, 31 січня, плануємо запустити доставку Подолом з усіма агрегаторами, з якими працюємо (Glovo, Rocket і Bolt Food), найближчим часом також запустимо власну доставку районом», – додають у Kitaika Group. Taco Zodiaco також хочуть розвивати як бренд у форматі dark kitchen, тобто віртуальних кухонь, які працюють лише на доставку. Окрім Kitaika, у цьому форматі власники розвивають також бренди Beyond Burger і Prosto Burger.
Локація
Kitaika і Taco Zodiaco працюють в одному двоповерховому приміщенні: на першому поверсі облаштували Taco Zodiaco, а на другому – Kitaika. У закладу два входи: від центрального скверу Воздвиженки та з внутрішньої частини вулиці Кожум’яцької. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан грузинської кухні «У Гіоргі».




У залах на двох поверхах загалом 80 посадкових місць: на першому розташували десять столів і барну стійку, а на другому – 13 столів. Дизайн розробляла студія ALES DSGN, яка готувала Kitaika на лівому березі. Малюнки на стінах зробив Євген Голубенцев із кураторкою Вікторією Тарасенко. Улітку планують облаштувати літній майданчик перед фасадами.
Кухня
«Taco Zodiaco – це наш новий формат, але ми готували його за тими самими принципами, що й Kitaika: щоб це було смачно, просто, доступно та безпечно. Це різні продукти, але схожий формат», – розповідають у Kitaika Group.

У Kitaika таке саме меню, як у двох інших закладах формату: тут не прив’язуються до кухні Китаю, пропонують позиції з Південно-Східної Азії на зразок в’єтнамського супу фо бо, тайського том-яму та десерту моті з матчою.
Фірмову курку в кисло-солодкому соусі подають за 165 гривень за 300 грамів, а курка під соусом теріякі коштує 240 гривень за 250 грамів. У воку готують рисову локшину (170–240 грн) і смажений рис (205–240 грн). Як закуски: спрінг-роли (140–180 грн) і неми (165–185 грн).


З меню Kitaika:
Фо бо – 165 грн за 500 г
Томатний суп із тофу – 165 грн за 500 г
Спрінг-рол із куркою – 165 грн за 190 г
Смажений спрінг-рол з овочами – 140 грн за 120 г
Нем із куркою – 165 грн за 160 г
Баклажани в солодкому апельсиновому соусі – 140 грн за 250 г
Філе окуня в кисло-солодкому соусі – 225 грн за 300 г
Рисова локшина з куркою – 195 грн за 350 г
Смажений рис із яловичиною – 205 грн за 270 г

Меню Taco Zodiaco відкривають категорії тако (195–220 грн), кесаділья (185–205 грн) і бурито (205 грн). Наприклад, тако можна замовити зі свининою (195 грн за 270 г) і креветками та філе білої риби (220 грн за 290 г), а бурито – з куркою (205 грн за 285 г), яловичиною (240 г) і бататом і манго (205 грн за 310 г). Кесаділью радять, до прикладу, «Супер чіз» (205 грн за 210 г) – з чотирма різновидами сиру, що подається з гуакамоле та сметанним соусом.
Серед основних страв – томлені спайсі-ребра (265 грн за 270 г), запечена під сиром тортилья з томленою свининою енчілада (245 грн за 500 г) і рагу з перцем чилі (165 грн за 320 г). Також можна замовити «Мексиканський бургер» (286 грн за 300 г) із котлетою з яловичини, халапеньйо та гуакамоле, що подають із бататом фрі та сирним соусом. На додачу – порція гуакамоле з чипсами начос (95 грн за 100 г).


З меню Taco Zodiaco:
Cуп із червоних бобів з авокадо – 155 грн за 340 г
Гострий суп із трьох різновидів томатів – 130 грн за 350 г
Бурито зі свининою – 205 грн за 285 г
Кесаділья з куркою – 185 грн за 210 г
Чилі сін карне – 165 грн за 300 г
Стейк аррачера з авокадо та копченим чіпотле – 315 грн за 220 г
Фахіта з куркою й овочами – 285 грн за 390 г
Мексиканський салат з авокадо – 175 грн за 250 г
Тартар із яловичини – 195 грн за 120 г
Шоколадний торт «Захер» із чилі – 100 грн за 200 г

Новинка для закладів Kitaika – це коктейльна та винна карта, яку поставив бар-менеджер Саша «Лунаход» Мальований. «Це нова історія для Kitaika з коктейльною та винною картами. Акцент робили на поєднання в азійському та мексиканському стилях відповідно до форматів», – коментує «Лунаход», який після переїзду з Дніпра вже запустив процеси в київському KISA Bar.
Наприклад, готують Aztec Negroni, додаючи до класичного коктейлю мескаль, а також власні варіації Tommy’s Margarita та Paloma на основі текіли. Приготувати можуть також мічеладу: базовий мексиканський коктейль на основі пива з яскравою подачею. Усі позиції в карті – 170 гривень.
Окрім того, є винна карта з акцентом на натуральні й органічні позиції («Зібрали круті, але доступні позиції, щоб кожен міг обрати для себе»), а також пиво від Varvar та «2085» і фірмові лимонади.