Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Нова нормальність: у РФ стали пекти хліб з мух

06:30:03

Російський науковий центр Сколково зайнявся розробкою харчових добавок із личинок комах. Вже налагодили випічку хліба із мухи чорна львина, повідомляє The Moscow Times .   Як запевняють розробники, білок із знежиреної комахи дозволяє вдвічі прискорити процес дозрівання тіста, а також різко збільшити термін зберігання хліба.   Гендиректор компанії Біолабораторія, яка розводить мух, Геннадій Іванов зазначає, що поки ринок продуктів із комах у Росії не сформувався, і треба долати психологічні бар'єри у споживача.   "Звикання до думки, що це нормально і навіть корисно, має йти поступово. Коли люди відчують ефект від цієї мухи на побутовому рівні, зауважать, що стали рідше хворіти, вони набагато спокійніше сприйматимуть комах у складі ліків та продуктів харчування", - заявив Іванов.   Російська влада у жовтні 2023 року визнала розведення мух чорна львина галуззю сільського господарства. У Федеральному центрі тваринництва РФ заявили, що використання у продуктах личинок комах " зміцнить кормову базу країни ".   Росіяни після повернення з війни страждають на психічні розлади - звіт

Україна обговорила з Китаєм формулу миру

22:14:42

Перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга зустрівся із послом Китаю в Україні Фань Сяньжунем. Однією із тем обговорень стала участь КНР у саміті миру. Про це повідомила пресслужба МЗС в понеділок, 22 квітня.   "Сторони обговорили питання активізації українсько-китайського політичного діалогу, перспективи участі Китаю у реалізації формули миру президента України Володимира Зеленського та у першому інавгураційному саміті миру у Швейцарії", - йдеться у заяві.   Сибіга та посол Китаю дійшли згоди, що важливо дотримуватися принципів Статуту ООН, міжнародного права та взаємної поваги до суверенітету та територіальної цілісності.   Заступник глави МЗС відзначив зростання обсягів торгівлі між Китаєм та Україною, яке досягло 12,8 млрд доларів у 2023 році. Також сторони обмінялися думками щодо розширення співробітництва у агропромисловій сфері.

Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

21:59:34

Президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч з двопартійною делегацією Конгресу США. Про це глава держави  повідомив у Telegram в понеділок, 22 квітня.   "Зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу США. Дякую за цей візит після дуже потужного та критично важливого для нас рішення. Народ України розраховував на це рішення. Ми раді, що США лишаються з Україною, що ви лишаєтеся нашим основним потужним союзником", - сказав президент.   За його словами, під час зустрічі йшлося про макрофінансову підтримку, військову допомогу, зокрема потребу в артилерійських снарядах, ракетах дальнього радіуса дії, засобах РЕБ і БПЛА, бойовій авіації та про підтримку в розвитку української оборонної промисловості.   "Також поспілкувалися про конфіскацію заморожених активів російських терористів, підтримку України на шляху до НАТО, безпекові гарантії, Українську формулу миру та участь США в першому інавгураційному Саміті миру", - зазначив Зеленський.