Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

На Київщині під час пожежі загинули жінка і дитина

16:25:55

У Київській області під час пожежі загинули жінка та дитина, ще двох дітей вдалось врятувати. Про це повідомила пресслужба ДСНС в четвер, 28 березня.   Надзвичайна подія сталася у селі Гоголів Броварського району, там спалахнув житловий будинок.   Рятувальники на місці події знайшли хлопчика, який самостійно вибрався з палаючого дому, вибивши рукою шибку. Його забрала "швидка".   Всередині помешкання залишались люди - жінка та двоє дітей. Їх працівники ДСНС знайшли непритомними та винесли на свіже повітря.   Втім, матір 1982 року народження і її молодшого сина 2017 року народження врятувати не вдалось.   "Дівчинці 2011 року народження надзвичайники надали домедичну допомогу, вона опритомніла та почала дихати. Дитину ушпиталили до районної лікарні", - йдеться в повідомленні.

Компанія HP достроково пішла з ринку Росії

16:21:03

Операційну діяльність компанія Hewlett-Packard (HP) в РФ припинено достроково, хоч це мало відбутися в травні. Про це повідомляє російський провладний Telegram-канал Mash в четвер, 28 березня. "Росії компанія публічно зреклася в березні 2022 року. На ділі ж добивали контракти та замовлення до лютого 2024 року. До сьогодні служба підтримки та сервіси для клієнтів працювали штатно, тепер – ні. Обновити драйвера не можна, усунути неполадки також. На фото - те, що тепер бачать користувачі при вході до НР support assistant. Натомість відключили російський сайт  автоматом перенаправляє на казахський", - заявили росіяни. У соцмережі додали, що останні поставки для замовників у РФ були в лютому цього року. Паралельно з цим відбувалася ліквідація російського представництва компанії - ТОВ Ейчпі інк.

Ухилянт з Тернополя став "татусем" трьох литовських дітей

16:11:34

На кордоні з Угорщиною прикордонники виявили молодика, який вдавав із себе багатодітного батька. Про це повідомив пресцентр Державної прикордонної служби в четвер, 28 березня.   Під час перетину кордону 26-річний житель Тернополя надав на паспортний контроль три нотаріально завірені копії свідоцтв про народження дітей.   Чоловік повідомив, що їде на побачення із сином 2018 року народження та двійнею донечок, які нібито народилися у вересні 2022 року. Згідно наданих документів усі троє дітей народилися в Литві.   У ході перевірки прикордонники з’ясували, що надані документи сфальшовані. Сам пред’явник за 11 місяців до народження двійні жодного разу не покидав Україну, а вказана у свідоцтвах про народження дітей жінка, ніколи не заїжджала на територію нашої країни.   Згодом молодик зізнався, що через один із Telegram-каналів знайшов ділків, які за 4500 доларів виготовили документи та запевнили, що він зможе за ними перетнути кордон.   Прикордонники відмовили чоловіку в перетині кордону, а про його дії повідомили Нацполіцію у Закарпатській області.   Зазначається, що з початку року прикордонники Мукачівського загону виявили понад 100 підроблених документів, з якими громадяни намагалися перетнути кордон. Нагадаємо, раніше на Закарпатті чоловік "купив" третю дитину, аби виїхати за кордон . А на кордоні зі Словаччиною затримали киянина, який прикидався нігерійцем .